streda 8. augusta 2018

Čo robiť, keď sa cez leto nudíš! vol. 2

1. Geocaching
Asi najlepší objav za tieto prázdniny. Ak nemáte čo, alebo neviete kam, vydajte sa hľadať kešku na miesto, kde ste nikdy predtým neboli. Aj vrámci vášho mesta, prečo nie! Alebo kešku založte. Taktiež sa konajú pravidelné stretnutia týchto hľadačov, kde sa o svoje zážitky môžete podeliť a spoznať tak mnoho nových ľudí - čiže, už viete, čo si naplánovať!


2. Choďte do Tatier
Prečo? Lebo môžete. Na Štrbské pleso, do Dómu sv. Alžbety alebo hocikde inde. Kláštory, lúky, hvezdárne, galérie... Všetko čaká len na to, dokým to objavíte. Čo si takto spraviť trip po stopách nejakej historickej osobnosti?

3. Učte sa
Došľaka, to sa zbláznila, nie? Vôbec. Možno vám to príde strelené, ale čo takto naučiť sa základy nejakého nového jazyka, napríklad taliančiny? Či esperanta? Spôsob výučby je len na vás, môže to byť (vraj účinnejšia) metóda od počutého k písmu formou seriálov alebo si môžete kúpiť knižnú verziu pre samoukov.

4. Pomáhajte
A.k.a. dobrovoľníctvo. Jedna z najlepších vecí, ktorým môžete cez leto venovať čas. Zažijete nepopísateľne skvelé zážitky a spoznáte úžasných ľudí s dobrým srdcom :)

5. Spravte si trip po antikvariátoch
Bohužiaľ, táto aktivita sa mi ešte nepošťastila. Pretože ak chcete cestovať a spoznávať s niekým, musí byť rovnaký knihomoľ, mať odvahu ísť aj tam, o čom nikdy nepočul a času na rozdávanie. Pretože kto by si predsa nechcel  všetky knihy v starom antikvariáte poriadne poprezerať?

6. Robte geografickú olympiádu
(pre SŠ) Špeciálne nie testovaciu časť, ale písomnú prácu. Zaberie vám to more času a aj tak to stále nemáte hotové. (y)

7. Spíšte si svoj rebríček hodnôt,
ak ho ešte nemáte. Posuniete sa dopredu a je to skvelá voľba po čom siahnuť pri rozhodovaní. Urobíte niečo pre seba a zároveň vám to zabije celkom dosť času.


8.  Využite všetky možnosti, ktoré vaše mesto ponúka
Letné kino, festival, koncerty, knižnicu, gym, park, kaštieľ.. Objavujte, zabavte sa a začnite sa tam cítiť ešte viac ako doma.

9. Športujte
Nebuďte predsa lenivé šunky. Ak vás nebaví v tomto teple chodiť do fitka, môžete využiť aktivity vonku, napr. rannú jógu na nábreží Dunaja zadarmo, workout s vlastnou váhou alebo si zájsť na vašu bývalú základnú školu na školský dvor a hrať basketball. Why not?

10. Nastúpte do prvého vlaku, ktorý vám padne do oka a vystúpte na stanici, ktorú nepoznáte
O zábavu budete mať postarané.

11. Skúste Escape room
Preveríte seba aj kamarátov vo svojej šikovnosti, rýchlosti a logike. Hurá do toho!

12. Spravte niečo, na čo počas školského roka nemáte čas/náladu
Napríklad sa staňte na týždeň vegetariánom, či vegánom, vynechajte cukor alebo si spravte insta detox. Že toto robíte stále? Dobre, tak to povýšte na vyššiu úroveň. Môžete začať pravidelne cvičiť s kamarátkou alebo vymyslieť rituál piatkových letných kino-večerov u vás doma.


13. TvoRte
A to hlavne a predovšetkým. Tvorte seba, svoje povedomie, skrášľujte prírodu, snažte sa byť lepším človekom. Nik iný to za vás neurobí! Píšte, čítajte, maľujte, tancujte, spievajte, kričte, smejte sa...! Spravte si tieto prázdniny (ak ešte nie sú) krásnymi. Vždy je niečo, z čoho sa dá tešiť.
ach.. to tvorenie? Čím by bol svet bez štipky umelca vo vás? Umenie je jedna z najkrajších vecí na tomto svete. Skúste ho tvoriť! Nemusí vám vždy každý rozumieť. O to v podstate ani nejde. Ani tí najväčší umelci neboli vo svojej dobe chápaní. Ide o to, spraviť z vašich kvetov v duši botanickú záhradu.


-s láskou,
AnkaLoves

7 komentárov:

  1. Super tipy, já jsem si teď hodně oblíbila aqua aerobic. Jinak se moc nenudím.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne tak umenie je úžasná a magická vec a malo byť ho byť stále viac a viac na tomto svete! ♥ Skvelé tipy, tú escape room chcem určite vyskúšať! :)

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  3. musím říct, že máš super tipy na léto. já jdu dnes na grilovačku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fajn tipy! :)
    Já jsem teda naštěstí člověk, co má dny z 95 % fakt nacvakané, takže se stane málokdy, že se nudím. Vždycky si najdu něco, co dělat. Něco tvořím, jdu se projít s pejskem, uklízím, odpočívám nebo si pustím nějaký film a spočnu. :)

    Blogerka Klárka

    OdpovedaťOdstrániť