utorok 10. februára 2015

Sila rozodnutia

Škola- Hudobná- spánok. Toto je môj plán na každý deň. Hovorili ste si niekedy prečo som naňho bola taká zlá?? Och, som preťažená.. Stavím sa, že určite. Ja si tieto dve vety hovorím prakticky každý deň. Prečo? Navalila som si toho na jeden deň veľmi veľa.Rozhodla som sa tak. Chcela som všetko skúsiť, byť vo všetkom dobrá a odplatilo sa mi to tým, že moje okolie ma v istý čas radšej prehliada pretože vedia, že nemám práve náladu na vtipný rozhovor.

zdroj

Rozhodujeme sa celý život, prakticky už od našich prvých začiatkov života rozhodujeme čo sa bude diať ďalej. Ale aj malé rozhodovanie môže spôsobiť veľké následky.. Mnohí z nás si to vážne neuvedomujú, ale rozhodovanie nikoho neminie a ak si hovoríš , že si sa za celý deň ani jedenkrát nerozhodol, klameš.Už keď vstaneš, spravíš minimálne päť takýchto rozhodnutí. Nepospím si ešte? Ale áno.. ,  Mám si umyť zuby pastou Colgate alebo.. , Dám si na raňajky vločky, alebo praženicu ??  a takto to samozrejme pokračuje naďalej.. Aj keď si myslíme, že naše rozhodnutie je nezáväzné, môže mať oveľa väčšie následky ako si myslíme. Ja som živý príklad. Mám 2 hudobné nástroje, spievam, chodím na hudobnú teóriu a do dvoch zborov. Nie, neľutujem to, ale zaberá to vážne dosť času. Pri rozhodovaní musíte brať úvahu nad tým, že niektoré veci nie sú len jedenkrát do týždňa a že im treba venovať čas, kým sa v nich začnete lepšiť a bude vás to naozaj dostatočne baviť ,že  nebudete chcieť prestať.

Prečo to píšem ??  Pripadá mi, že veľa ľudí sa rozhoduje veľmi zhurta a potom sa sťažujú, že toho majú veľa a pritom majú len jednu aktivitu za týždeň. Neznášam to, počúvať ich  sťažnosť na vlastné (pre nich) zlé rozhodnutie. Musíme si uvedomiť , že sa vlastné rozhodnutia nesieme zodpovednosť len mi a nikto iný.








2 komentáre: