piatok 15. júla 2016

Knižná výzva 1x1

Snáď ste aj vy zaregistrovali môj nedávny článok: Čo robiť, keď sa cez leto nudíš!, o rôznych aktivitách, ktoré, ak sa nudíte, spestria vaše chvíle a odtrhnú vás od chytania pikachua a iných pokémonov, no a dokonca, aj ušetria baterku. Ku týmto všetkým bodom, ktoré som v článku  spomínala, dnes, ale nepriamo, pridávam ďalší- Knižnú výzvu. Hovoríte si- pche, tých už tu bolo.. áno, ale bola tu aj taká, pri ktorej ste museli prečítať jednu knihu za jeden deň?






Tí, ktorí sledujú môj snapchat o tom už dávno vedia, no pre menej posadnutých (šťastlivcov) touto aplikáciou mám novinku. Pred tromi dňami som sa totiž rozhodla, že si dám predsavzatie. Knižné predsavzatie.
Minulý rok, tak ako každé roky predtým, som stále dumala nad otázkou, čo si prečítať a keďže sa mi v tej dobe ani nesnívalo o nejakej spolupráci s vydavateľstvom a moja peňažná situácia bola pomerne mizivá, musela som sa uspokojiť s knihami, ktoré som mala doma. Samozrejme, až tento rok som začala "zbierať" moje knihy a ukladať ich do poličiek, kupovať si nové atď. Dovtedy som si ich len požičiavala z knižnice, či čítala tituly, ktoré má moja rodina v takej menšej knižnici u nás doma, v obývačke. Nájde sa tam plno detských kníh z obdobia, keď sme ja a moja sestra boli malé, taktiež veľa odborných kníh z čias študovania mojich rodičov, množstvo kuchárok, ktoré som s obľubou dávala mojej mame ku každému sviatku, nespočetne veľa detektívok a jedna séria siedmych kníh, patriaca mojej sestre.. bol to Harry Potter.

To najlepšie, čo som kedy čítala, sedem kníh, ktoré sú mojou absolútne neoddeliteľnou srdcovkou, a ktoré som už prečítala mnoho, mnoho ráz. Avšak napadlo ma, (minulý rok), že by sa to hodilo si to trochu spestriť. Snažila som sa ich prečítať čo najrýchlejšie a keďže boli prázdniny, zvládla som to za 11 dní. Všetkých sedem kníh. Bola som na seba nesmierne hrdá, lebo z môjho širokého okruhu verejnosti to ešte nikto nedokázal a hovorila som si, aká som to ja šikovná. No teraz mám väčšie ambície, a to pokoriť tých 11 dní. Napadlo ma, čo keby som prečítala za jeden deň jednu knihu Harryho Pottera? Áno, obtiažna úloha, ale potom mi blyslo: To je hlúposť, nebudeš sa ani sústrediť na dej. Budeš iba čítať a nič nevnímať, aby si to za tých sedem dní stihla..
Zatiaľ mám za sebou tretí deň tejto výzvy a nemôžem potvrdiť, že by som len tak, bezmyšlienkovite prechádzala očami písmenká na stranách. Snažím sa, aby to tak nebolo.
Potom sa zrodil ďalší nápad- podeliť sa o to s mojimi čitateľmi formou Knižnej výzvy. A tak sa zrodil názov: Knižná výzva 1x1.


Nejde tu priamo o to, čítať Harryho Pottera, môžete si vybrať hociktorú z vašich kníh, ktorú sa budete snažiť prečítať za jeden deň. Vaša výzva by mala obsahovať sedem dní, avšak je to len na vás, ako dlho vydržíte.
 Ozaj, a je tu ešte niečo, keby ste sa náhodou zapojili a chceli by ste hodiť príspevok s knihou na instagram, označte ma na ňom ako @anka_loves_, poprípade hastagom #sedemdnisankou. Uvidíte, o pár dní zverejním giweavey a takáto fotka bude pre vás len veľkým plus! :) 

Ja čítam Harryho. A ty? 

15 komentárov:

  1. Já zrovna dočetla knihy Nevítaní a Nespoutaní, napsala jsem na ně recenzi, můžeš se mrknout :) Jinak moc pěkný článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Keď budem mať čas (a nebudem mať nos v knihe) rada sa mrknem! :)

      Odstrániť
  2. Já se taky pustila do takové své výzvy. Nemám určený čas ani knihy, ale chtěla bych přečíst 1000 knih :) S číslem zatím zrovna spokojená nejsem, protože nemám vůbec na čtení čas... píši si seznam od minulého roku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Páni! Pekný cieľ, asi si ma inšpirovala, ďakujem! Držím palce, nech sa ti to podarí! :)

      Odstrániť
  3. key bych se v lete nudila :( nastoupila jsem do nove prace a nemam narok na zadny volno, takze delam od rana do noci :-D dneska jsem mela den volno a ted zas ctyri dvanactky grrr. ale zrovna dneska jsem malem precetla celou knizku, zbyva mi asi dvacet stranek, ale uz musim jit delat neco jinyho. tak treba priste :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem ještě žádnou knižní výzvu nezkoušela... kdybych nechodila do práce, tak bych do toho asi šla. Ale při práci se tohle těžko dodržuje. Ale jinak super výzva! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vzhledem k tomu, že jsem téměř celý den v práci a nemám tam příliš času na čtení, asi bych moc dlouho tuhle výzvu nedokázala plnit.
    Pro někoho, kdo má dostatek času, může být ale vázva fajn! :)
    Ohněm políbená

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred dvoma dňami som ju dokončila a musím priznať, že keby som ju mala plniť znova tak až o ďalších prázdninách, lebo teraz by moje oči nezvládli ani evitovku :D

      Odstrániť
  6. Výzvy mám ráda, ale jen ty, které mi nezaberou celý den. Ale dobře TY! Já jsem knihu zvládala do třech dnů, ale jen proto, že jsem je četla po etapách. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nabudúce sa pokúsim urobiť aj niečo, čo by nebolo tak náročné na čas, keďže veľa čitateľov má podobný problém. Nie je času, no :(

      Odstrániť
  7. Je to se mi hodí:D Ještě před prázdninama jsem plánovala, jak budu číst Harryho Pottera, nikdy jsem ho nečetla a strašně mě to láká. No a teď najdu někoho, kdo ho taky chce přečíst.:D To je tak super. Ale skutek utek a já ještě nezačala vůbec číst a to už je skoro půlka prázdnin za náma. Ale teď, když mě někdo "donutil" abych začla už konečně číst, tak doufám, že už doopravdy začnu.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. TOTO JE ÚPLNE SUPER NÁPAD A ODKLADÁM DO ZÁLOŽIEK!
    Vianočné prázdniny, tešte sa! :D
    Naozaj originálne :) Aspoň to bude dobre strávený týždeň.
    Mám mnoho kníh, ktoré som prečítala za deň :) Takže pospájať podobné knihy do týždňa je skvelý nápad, chválim :)
    Jednou z takých je aj Veronika sa rozhodla zomrieť. Podľa mojej martinusáckej záložky som ju začala čítať 2.4.2016 o 16:30 a dočítala som ju v ten istý deň o 21:45.
    Nájdeš moju extrémne osobnú recenziu tu: https://timkablogblog.wordpress.com/2016/08/01/dnescitam-veronika-sa-rozhodla-zomriet/

    OdpovedaťOdstrániť