utorok 7. júna 2016

Aktívne uhlie nie je zárukou istoty


Chápem, že na mojom blogu nie je veľmi veľa beauty článkov, no za to je u mňa početne kritických článkov. Preto som spojila príjemné s užitočným a máme tu recenziu na dva požierače peňazí.
Príjemné čítanie! 



1. Garnier Pure Active
Je to tak, niečo mesiac dozadu, keď som zázračne uzrela v Teta drogérii tento čistiaci gél. Normálne by som ho ani nezbadala, ale musím sa priznať, bola na ňom ceduľka zľavy, tak som sa predsa len obzrela. Akonáhle som zistila, že pomáha proti tvorbe akné, skončil v mojom košíku. Aby som veci uviedla na správu mieru, pod pojmom "moje akné" si nepredstavujte tisíce vyrážok na čele, či lícach, skôr niečo menšie. Omnoho menšie, čoho sa neviem zbaviť.
Väčšinou sa pri výbere nejakej veci, ktorú nepoznám, 15 minút pozastavujem a zo všetkých uhlov ju prekuknem, či ju naozaj potrebujem, či sa oplatí a podobne. Ale keďže som pri tomto nákupe mala málo času, všetky tieto veci išli stranou. Taktiež sa necháte do veľkej miery ovplyvniť, keď tam zostane posledný produkt a vy si hovoríte, že "..to musí byť asi dobré, keď to každý kupuje..", alebo "ten posledný čaká na mňa!", lebo ak nie, tak ste takéto človek práve spoznali. Anka, teší ma.
 Ak si spomínate na moje chvály na Amicu (malá fľaštička s hnedou vodičkou), ako som ju oslavovala.. bla,bla, bla.. Tak si potom určite spomínate aj na to, ako sa mi zrejme kvôli nej začalo robiť to "mini" akné. V poslednom haule som vám tento gél prvýkrát ukazovala a písala som: dúfam, že nebude robiť ten istý efekt ako Amica. Bohužiaľ, robí. Do istej miery to isté. 
Po umytí je vaša pleť oslobodená od všetkých začervenaní (dokonca aj vyrážky sa schovajú) a všetko je okej. Blbý efekt však prichádza vtedy, keď tento gél nepoužívate pravidelne, pretože cca po týždni "bezGarnier" pleti sa vám všetky tie vyrážky, začervenania a hnus vráti znova, v dvakrát väčšom návale. To asi nikto nechce. Ja dávam 45%. 

2. Ebelin Kozmetický tampón na peeling tváre a masáž
Schválne, čítali ste už dlhší názov? 
Táto hubka, ako ho s láskou nazývam, je podľa mňa, iba lacná napodobenina Foreo Luna, no dosť nešťastná napodobenina. Pretože ak by ste si mysleli, že vám táto hubka nejako pomôže "viac" odstrániť nečistoty, posledné čiastočky make-upu, či nebodaj odumretú kožu ako peeling, ste na veľkom omyle. Problém je, že táto hubka má svoje štetinky veľmi jemné, naozaj, veľmi jemné, preto keby ste s ňou aj chceli nejaký gél, či peeling vmasírovať, veľká časť produktu sa skoro ani nepohne, a ak áno, tak musíte na hubku pritlačiť a to spôsobí efekt, že už nebudete mať čistiaci gél na tvári, ale na hubke. Taktiež nechápem tú divnú prísavku na zadnej strane, tá je tam úplne zbytočná. Dávam nešťastných 10%. A za čo? Páči sa mi tá ružová.  


xoxo,
Ankaloves

11 komentárov:

  1. Ten garnier pure active som si chcela aj ja kúpiť no ale o tvojej recenzii asi pohladam niečo iné ;))
    Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za komentár, veľmi si vážim toho, že si dala na moju radu, ja ďakujem! :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám obidve veci doma už dlhšiu dobu a mám na ne rovnaký názor ako ty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je vcelku smutné, ale som rada, že sa s ním stotožňuješ :)

      Odstrániť
  4. Taky jsem se na Garnier už dívala, ale raději vyberu něco jiného.
    Beauty by K. - zapoj se do soutěže.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby som ti vedela poradiť, tak to hneď urobím, ale bohužiaľ, nemám tip na dobrý čistiaci gél. :/
      Do giveawey už som sa zapojila, máš krásny blog! :)

      Odstrániť
  5. Tú hubku doma mám už pár mesiacov a je skvelá. Je jemná práve preto, aby pleť nedrela a dala sa používať každý deň, narozdiel od elektrických prístrojov s klasickými štetinami, ktoré frčali minulý rok je táto zo silikónu omnoho šetrnejšia k pleti (mrkni video Beauty by Katty, ktorá to vysvetľuje a vysoko odporúča). Používam ju denne a nemám s ňou najmenší problém. Vôbec nemôžem povedať, že by sa v nej gél držal a nerozotieral sa po celej tvári, to vôbec, práve naopak, je skvelá, spotrebujem s ňou omnoho menej gélu než keď som používala kefku s klasickými štetinami, ktorá je navyše nehygienická, lebo sa v nej držia baktérie alebo keď som používala len ruky. A čo sa týka odlíčovania, tak chybu nehľadaj v hubke, ale skôr v produkte, ktorý používaš, totižto nie všetky prípravky sú určené k odlíčovaniu. Mne hubka pleť čistí skvelo - najprv pleť odlíčim micelárnym prípravkom, potom použijem čistiaci gél s touto hubkou a na záver ešte prejdem pleť pleťovým tonikom. Tvár mám omnoho hebkejšiu než kedykoľvek predtým. Hubka sa navyše jednoducho dezinfikuje aj vyplachuje, rýchlo schne a nežiada si žiadnu špeciálnu starostlivosť ani veľkú investíciu. Ten čudlík na zadnej strane je tam na pohodlné držanie a tiež, aby si mohla kefku prípadne prichytiť tou prísavkou na stenu. Za mňa má hubka sto bodov. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prikladám ti odkaz na to video, aby si nemusela hľadať.. https://www.youtube.com/watch?v=ttVU2MSOz-8

      Katty tam vysvetľuje, prečo sa práve nemajú používať prípravky určené priamo na akné, ktoré sú z drogérie. Skrátene povedané, pleť nadmerne vysušujú čím ju ešte viac dráždia a zhoršujú jej stav. Ale veď mrkni video, je tam všetko pekne a zrozumiteľne vysvetlené aj ukázané. ;-)

      Odstrániť
    2. ďakujem za krásny komentár, priznám sa, o tomto videu som nevedela, no určite si ho v blízkej dobe pozriem! :)
      K tej hubke, je to vec názoru. Práve ju dávam otestovať aj mojej mamine, ktorá má citlivejšiu pleť než ja, ona si ju zatiaľ pochvaľuje. Ja som sa s hubkou ani s gélom nestotožnila, prepáč. :)

      Odstrániť
    3. Inak na akné mne osobne zo všetkého najviac pomáha uhľové mydlo z farmy. Nie je drahé a vydrží nekonečne dlho. Navyše pleť veľmi rýchlo hojí. Písala som naň recenziu, môžeš tiež pozrieť, ak ťa zaujíma: http://kissedbybeauty.blogspot.sk/2015/08/v-sulade-s-prirodou-rucne-robene-mydlo.html

      Odstrániť