pondelok 19. decembra 2016

Vianočná Viedeň

Piateho decembra sme boli s triedou na krásnych vianočných trhoch vo Viedni. Je to taká neoddeliteľná súčasť našej nemčinárky, povedala by som, že Viedeň je jej srdcovka. Nádherná vianočná výzdoba, svetielka, historické budovy, to všetko je až veľmi pekné na to, aby ste Viedeň nemilovali. Poprvýkrát som na takýto výlet zobrala aj moju zrkadlovku, chcela som mať naozaj pekné zábery. Aj sa podarili! Mrzí ma jedine to, že v čase keď sme tento výlet absolvovali nebol sneh, ten by fotky krásne zvianočnil.
Ak by ste aj vy chceli na takéto vianočné trhy ísť, stále máte možnosť, budú tam až do 26. 12.!




 Naša prvá zastávka tripu do Viedne bolo prírodovedné múzeum. Odporúčam vám zastaviť sa tam, je to naozaj veľmi výnimočná stavba s ešte výnimočnejším obsahom :)






Odmalička milujem slony, k tým zvieratám ma to ťahá úplne najviac, milujem ich. Absolútne a nikdy v živote nepochopím ľudí, ktorí na nich páchajú všetky tie zverstvá. Celkovo nechápem všetkých ľudí, ktorí zabíjajú zvieratá pre zábavu, dopriala by som im podobný osud.



No nevyzerá to tam ako v rokfordskej knižnici? :D





Kto sa najviac podobá na zebru vzadu? Anička samozrejme. 







Nerasty boli druhá časť prírodovedného múzea, osobne, viac ma to ťahalo k živočíchom.











 Konečne sme prišli k vianočným trhom. Ceny sú samozrejme veľmi vysoké, už na tejto fotografii si môžete všimnúť, že za guľu v strede s pani pýtala 89 eur. Všetko je to ale ručná práca, niet sa čomu čudovať. 






Pre všetkých návštevníkov bola možná aj návšteva klziska, avšak my sme si korčule nedoniesli.







Paparazzi!







Asi každý, kto na týchto vianočných trhoch bol má fotku s týmto anjelom- je krásny!


Fröhliche weihnachten!

10 komentárov:

  1. Ale lásky ste nádherné ♥ Dúfam, že ste si vo Viedni užili ♣ A samozrejme Anka, krásne fotky :* ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ve Vánoční Vídni jsem byla. Ale musím uznat, že více mě zaujal Krakow. Doporučuji se tam jet podívat, můžeš projít jeden úžasný hrad..
    Musím uznat, že máš velice dobré fotky :))
    VeeVeronica.blogspot.com
    Sleduji tě.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Videň je překrásná. Také jsem tam byla, jsou ta dva týdny, a musim říct, že nejvíc uchvácená jsem byla z těch mega velkých sladkostí :D

    OdpovedaťOdstrániť