nedeľa 19. júna 2016

Čokoládová pena bez čokolády


Čaute! Aj u vás je vonku tak krásne? Vtáčiky stále spievajú za oknami, slnečné lúče si predierajú cestu cez vaše žalúzie a vy balíte sendviče na piknik v parku. Dobre, ten piknik je trošku odveci, ale prečo ho nespomenúť, veď je tak pekne! Dokonca už aj hrášok môžem vyjedať a o jahodách ani len nehovorím. Keďže je ich tak veľa, pripravila som si pre vás recept z kuchárky Energie pro zdravý životní styl, na ktorú budete mať v tomto článku aj recenziu!  



Budeme potrebovať: 
  • 1 zralé avokádo
  • 25g kakaa
  • 3 polievkové lyžice javorového sirupu (ak nemáte, postačí aj med)
  • 1-2 polievkové lyžice nesladeného kokosového alebo mandľového mlieka
  • + ja som použila ešte banán a jahody- do peny, aj na ozdobu

V kuchynskom robote vymixujeme avokádo dohladka a pridáme ďalšie suroviny okrem mlieka. Vymiešame (alebo zmixujeme) a pridávame mlieko, pokiaľ pena nezíska jemnú konzistenciu. Následne dáme penu minimálne na hodinu do ladničky. Podávame v miskách alebo pohárikoch a ozdobíme podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Ide vlastne o kakaovú penu, ktorá chutí ako napenená čokoláda.Tým, že sa celá zmes mixovala a pridali sme do nej aj avokádo, získala tú správnu penovú konzistenciu. Prakticky vzato sa, ale nejedná o sneh, alebo šľahačku. A ani o čokoládu. Skvelé maskovanie, nemyslíte? 

Táto kuchárka ma veľmi milo prekvapila. Okrem skvelých a originálnych receptov  v nej nájdete aj všetky nutričné hodnoty, čo je pre mňa obrovské plus. V tejto knihe je spolu 200 receptov, a aj keď musím pripustiť, že sa v niektorých len obmieňajú alebo pridávajú suroviny, ich celkové zloženie je veľmi chutné. Pena nie je jediný recept, ktorý som z tejto knihy vyskúšala, pretože dyňové smoothie.. láska na prvé ochutnanie. Kuchárska kniha má spolu deväť kapitol a tri časti venované zdravému životnému štýlu. Musím pripustiť, že je to jedna z najlepšie ilustrovaných kníh, ktoré som mala zatiaľ možnosť z vydavateľstva Metafora zrecenzovať.Nielen, že má táto kuchárka krásne fotky kulinárskych výtvorov, ale aj obrázky na začiatku každej časti. Súčasťou, sú aj vzorové jedálničky na každú príležitosť, či 10 mýtov o zdravých potravinách týkajúce sa sacharidov, tuku, ceny alebo času. Jednoducho, ak sa aj nezaujímate o zdravý životný štýl, táto kniha vám otvorí oči a vyvráti všetky výhovorky!  
                                                             



Vyskúšate recept? Podeľte sa so mnou s vašimi názormi v komentároch! :) 

4 komentáre: