sobota 2. apríla 2016

Ružové cupcakes

-Chápem, že tento článok asi nebude pre každého, keďže sa blíži leto a väčšina obyvateľstva chce schudnúť, preto, ak si nechcete robiť chute na fotkách s cupcakes, prejdite radšej hneď k recenzii :D -
Ahojte! Veľakrát ma postihne taká tvorivá nálada, kedy mám potrebu niečo vytvárať, či už kresliť, maľovať, alebo piecť. Prečo vám o tom píšem? Včera som sa nadmieru nudila a v mojej hlave zablikalo malé svetielko (blik-blik), zrodil sa nápad. Nápad na úžasnú dobrotu! 



Dúfam, že nikomu nemusím predstavovať, čo sú to cupcakes- zjednodušene, malé koláčiky. Tieto moje nevznikali nijako dlho, preto keby ste si ich ešte teraz chceli pripraviť ako dezert k obedu, možno by ste to stihli. No a ak sa vám zapáčil tento nápad s dezertom, ponúkam vám recept!

Na 12 košíčkov potrebujeme:
  • maslo 120g
  • kryštálový cukor 120g
  • samokypriaca múka 175g
  • 2 vajcia
  • mlieko 15ml (1pl)



Všetky suroviny dôkladne zamiešame- najprv sypké, potom tekuté. Cesto rozdelíme do košíčkov a dáme priecť. 
Doba pečenia: cca 60 minút


Krém: (toto je recept, ako krémy robím ja, áno, na internete nájdete určite aj lepšie a hlavne iné postupy) 
  • maslo 125g
  • 1 pohár mlieka
  • 1 malinový puding 
  • trocha cukru

Puding uvaríme a necháme vychladnúť. Potom ho zmiešame s maslom, mliekom a cukrom. 
Cucpcakes môžeme dozdobiť rôznymi guličkami, oblátkami, jedlým papierom, či kvetmi. Kvety sa samozrejme nejedia. Celý nápad na cupcakes a aj recept na ne som čerpala z tejto skvelej knihy, takže čítajte ďalej! 

Pečeme a zdobíme dorty: jak na to 

Neviem, či sa dá táto knižôčka nazvať kuchárkou, pretože je určená na prípravu tortových zákuskov, ale moja mamina povedala, že hej, tak dúfam, že tým nikoho nepobúrim.
Vždy ma to ťahalo k pečeniu, preto, keď mi prišla ponuka spolupráce na túto kuchárku, ani minútku som neváhala.
Kniha obsahuje viac ako 300 rád a výrobných techník na to, aby ste dodali svojim kulinárskym výtvorom trochu života, takže o kreativitu nie je núdza! Mňa osobne zaujala sekcia s fondánom, kde som zistila aké druhy fondánu existujú, pretože so absolútne netušila, že existuje aj fondán z marshmallows, potom, ako fondán skladovať, vedeli ste, že by nemal byť v chladničke?,ako ním poťahovať podložky pod tortu, korpusy. V knihe sa nachádzajú taktiež aj veľmi pekné nápady, ako si ozdobiť už vyššie spomínané cupcakes. Bohužiaľ, s fondánom som ja koláčiky už ozdobiť nemohla, keďže mi maminka dala fondán do chladničky (naozaj ďakujem) a on stvrdol na betón. V kuchárke sa potom dozviete ešte aj o marcipáne, podrobných postupoch na torty, maslovom kréme, či čokoláde.    
 Kniha je skvelá, s dobrými a hlavne podrobnými postupmi. Budem ju mať dokonca života a budú ju mať ešte aj moje deti a ich vnúčatá, pretože dobré kuchárky sa dedia, a toto je určite jedna z nich.


11 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Teraz neviem, či mám ďakovať alebo písať prepáč :D

      Odstrániť
  2. Vyzerajú krásne, ale na mňa osobne by boli pravdepodobne veľmi sladké. Kika – Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala pocit, že dostanem cukrovku ;D, ale keď boli také dobré.. ._.

      Odstrániť
  3. Vypadají krásně :) taky bych si měla pořídit nějakou podobnou kuchařku, abych se už konečně naučila péct, i když je pravda, že bych teď asi měla spíš popřemýšlet nad tou dietou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňamka :3 vyzerajú naozaj chutne :)

    http://booklovers-world.blogspot.sk Tiež ťa pozývam do menšej knižnej GIVEAWAY na blogu!

    OdpovedaťOdstrániť