nedeľa 21. februára 2016

5 predsudkov pri cvičení

Schudnutie do plaviek, plnenie novoročného predsavzatia, stávka s priateľom.. to sú jedny z mnohých dôvodov, prečo možno práve vy začnete behom ďalšieho mesiaca cvičiť. Veľmi dobre viete, že v tom nie ste sami, pretože problém veľkého brucha či tučných stehien má po sviatkoch veľké percento populácie. Aj tak však máte k týmto aktivitám predsudky spojené s obavami. Prečo?


1. ste priveľmi tučný na to, aby ste začali
"Hah, s mojou váhou ma na kladinu nedostaneš, veď by pukla!"
Myslíte si, že ste obdarený nadmerným množstvom tuku, ale, viete, tá včerajšia bageta nebola celozrnná.

- ide o to, že každý je na začiatku svojho workoutu trošku pri sebe ,inak by s ním ani nezačal. Nie je dôležité aký ste, ide o to, čím sa stanete!

2. cvičenie je drahé
"Vieš, nemám na to potrebné oblečenie a tá pekná fialová súpravička z Adidasu je taká drahá..menu v Mcdonals je lacnejšie "
- aj keď prakticky o to vôbec nejde. Môžete cvičiť v hocičom elastickom a pohodlnom, splní to rovnakú službu ako vysnívaná súpravička!




3. je to smiešne
"Ale prosím ťa, nebudem predsa na tom tanečnom poskakovať ako nejaká zdutá koza."

- pripúšťam, niektoré športy sú svojimi pohybmi ... zaujímavé, no keď vám nie je po chuti taká zumba, prečo neskúsiť pole dancing?

4.nemáte inšpiráciu
-aj keď si možno teraz hovoríte, že plnoštíhle dievčatá sú pekné čo vám nevyvraciam, necvičte pre krajšie krivky, ale pre lepší pocit, že niečo pre seba robíte.


5. jóga je pre babky
Ďalší omyl. Nemyslite si, že iba "jogíni" a babky v amerických seriáloch preferujú tento druh športu. Ak mi neveríte Adriana z Yoga With Adriene vás o tom dokonale presvedčí!



















8 komentárov:

  1. Krásně napsáno a se čtvrtým bodem naprosto souhlasím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pětku měl v hlavě můj přítel...než jsem ho dotáhla na první hodinu jógy :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Do cvičení jsem ještě za dva roky nedala skoro nic! Takže to je opravdu nehorázná blbost. Tedy pokud člověk chce si na cvičení kupovat nové podložky, nové články, čelenky, bundičky a tak... V tom případě ano, ale člověk, co cvičí pro sebe, za to nedá nic.. :)
    Jóga pro babičky?! Achjo, alespoň trochu originální výmluva.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaleží na tom, ako si to ľudia zoberú.Ty si možno do toho cvičenia nedala skoro nič, ale predstav si situáciu, že máš nadváhu, si blogerka a dajme tomu na instagrame sleduješ rôzne cvičiteľky jógy alebo stačí napr. blogilates. Má veľa tenisiek, športových úborov a pod. Vzbudí sa v tebe túžba vyzerať ako ona a nákupné šialenstvo začína..

      Ale obdivujem ťa, že si tejto výhovorke neprepadla, ja sa s ňou stretávam každý deň a poznám ešte veľa ľudí, ktorí sa ňou zmáhajú. :)

      Odstrániť
  4. Běhat se dá i bez peněz a je to super zábava a člověk si vyčistí hlavu!! Nemám ráda výmluvy!


    Fashion Journey

    OdpovedaťOdstrániť