sobota 18. júla 2015

Letný collab w/Sabiloves, Michaelas dreams

Ako užívate leto? Verím, že veľmi dobre. :-)

Keďže k letu neodmysliteľne patrí jedlo (veľa jedla), mám tu pre vás pár (možno) trochu neobvyklých tipov na chutné letné dezerty! Prirodzene, keďže ani ja si svoj jedálniček nedržím stále na uzde, niekedy si doprajem aj ja tieto sladké pochúťky. No aby nie, keď sú také chutné!
Väčšinu z receptov som sa, ale inšpirovala od môjho veľkého kulinárskeho vzoru, ktorým nie je nikto iný, ako Nigella Lawson. Je mi jedno, kto na ňu čo hovorí, podľa mňa je to aj tak najlepšia kuchárka na svete (teda okrem mojej maminy :-) ) Preto ak aj vás už nudia stále opakujúce sa recepty ako tortila, ovocný šalát, smothie a podobne, tento článok je ako stvorený pre vás!

Tvarohové obláčiky

Potrebujeme: tvaroh 250g, 2 vajcia, 2-3 lyžičky hladkej/kukuričnej múky
Postup: V miske zmiešame všetky suroviny tak, aby vytvorili jemne hrudkovité cesto. Potom si pripravíme olej do hrnca, a začneme vysmàžať. Najprv si ale namočte lyžicu v oleji, a naberte s ňou z cesta malú guličku, ktorú dajte do oleja.( A zase, a zase)  Doporučujem ho dať toľko, aby v ňom guličky plávali. Potom už len ocukrovať a môžeme papať. :)


Pusinková zmrzlina 

Potrebujeme: balenie pusiniek (bielich a ružových, zoženiete v Kauflande), smotanu na šľahanie, čokoládu s vyšším obsahom kakaa
Postup: Smotanu vyšľaháme a pridáme na jemnučko nasekanú čokoládu (stačí jeden rad),- po tomto kroku by vaša zmes mala pripomínať straccatelový jogurt. Nakoniec podrvíme v rukách pusinku po pusinke, poriadne zamiešame a dáme na noc do mrazničky. +ak máte 18+, môžete do smotany ešte pridať rum, ale to ešte pred pridaním čokolády. Dozdobíme čerstvým ovocím :)


 skoro Domáce croasanty  

Potrebujeme: balenie lineckého cesta, ideálne hneď pripraveného na upečenie croasantov, poprípade džem, maslo
Postup: Ak máte cesto priamo na croasanty, stačí keď vyznačené trojuholníky iba oddelíte od seba,zatočíte, alebo poprípade ešte naplníte džemom. Ale ak máte normálne linecké cento, musíte si ho nakrájať.
Predhrejeme si trúbu na 180 °C, potom dáme croasanty do trúby, pri telote cca 200 °C a pečieme 15-20 min. do zlatova. Pre efekt ešte môžeme potrieť maslom.



Dobrú chuť! :)

3 komentáre:

  1. Croissanty si robievam aj ja, no používam lístkové cesto :) A tá zmrzlina (aj tie tvarohové obláčiky) vyzerajú super - určite recepty vyskúšam, takže ďakujem za inšpiráciu ^^

    www.hellomynameisev.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to skvelo! :)
    http://lifebymon.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeeeeej! Vyzerá to úžasne! :) určite vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť