streda 21. decembra 2016

Nepřátelé a milenci

Dej:
Natália De la Grip je jednou z najtalentovanejších finančných firemných poradkýň celého sveta. Čaká sa od nej, že sa usadí, vydá za niekoho zo svojich spoločenských kruhov. Ibaže Natália vždy kráčala svojou vlastnou cestu. Usilovne pracuje na dosiahnutí svojho najväčšieho cieľa: dokázať svojmu otcovi, nemilosrdnému patriarchovi rodiny, čo dokáže a prinútiť ho, aby rozpoznal jej schopnosti a kvality a doprial jej zaslúžené miesto na palube.
Dávid Hammar je oproti tomu "zlý chlapec", neľútostný hráč na bankovom trhu. Cez svoj robotnícky pôvod sa vypracoval tak, že sa stal jedným z najbohatších švédskych finančníkov. Milovať vie tak vášnivo ako nenávidieť. Po celé roky Dávid túži hocijakým spôsobom urvať pre seba firmu Investum, obchodnú spoločnosť rodiny De la Grip. A už je blízko. Zostáva len posledný krok, ktorý spôsobí neodvratný pád tejto obrovskej korporácie. Konečne sa pomstí nenávideným konkurentom. K tomu ale potrebuje ešte niečo - pretiahnuť na svoju stranu jedného člena rodiny. Rozhodne sa, že to bude práve Natália.  





Niekedy mi príde, že som v knihách až priveľmi náročná. Mnohé tituly sa mi zdajú úplne rovnaké, jediné, čím sa odlišujú je obálka. Stále tá istá zápletka, mnohokrát aj rovnaké prostredie, charaktery, či nebodaj aj časové obdobie. Je to hrozné, keď sa potom nedá od knihy očakávať viac, než žili spolu šťastne až naveky. Z tejto knihy som preto trochu na rozpakoch. Hlavný koreň príbehu je samozrejme zamilovaný pár a všetky strasti a slasti, ktoré k tomu patria, ale zároveň sa celý príbeh odohráva vo finančnom svete, vo svete vyšších vrstiev a to je podľa mňa originálne a nie veľmi preferované prostredie. Matne sa vám síce môže zdať, že zasa ide o bohatú dievčinku a chlapca sirotu, ale verte mi, myslite si čo chcete, v tomto príbehu sa to aj tak otočí. Páči sa mi, že do deja príbehu autorka zakomponovala toľko postáv, určite nebudete mať núdzu vybrať si spomedzi nich svojho favorita. Celý dej knihy, hlavne začiatok, je poprepletaný rôznymi erotickými scénami, vďaka ktorým si opustené romantické duše prídu na svoje.



Čo sa týka obálky, tak tú, pravdu povediac mierne nechápem. Ak má zobrazovať Dávida a Natáliu, tak by podľa knihy mala mať hnedé vlasy- aj keď je pravda, že na obálke je to niečo medzi hnedou a blonďavou. Celkovo som si ju ale predstavovala inak. Možno to, ale bol zámer. Štýl písania autorky sa mi veľmi páčil, avšak v niektorých momentoch mi prišlo, ako keby autorka nevedela čím už ďalej zaujať, preto tam praskla to najväčšie klišé a tým ďalej zamotávala dej. Ku koncu to ale všetko pekne zahladila a nič nevyčnievalo- všetko do seba krásne zapadalo. Túto knihu by som na tisíc percent odporučila všetkým romantikom, ktorí veria na osudné stretnutia a dojemné chvíľky. Budú z nej unesení :).

4 komentáre: