pondelok 28. marca 2016

Veľká noc ako o nej nepremýšľate

Pre niekoho sa Veľká noc začína už vo štvrtok, pre niekoho v nedeľu, iní preferujú pondelok. Tak či onak tu mám pre vás poveľkonočný článok s veľkonočnými fotkami. Je to taký zlepenec, na pohodové čítanie zameraný na témy, ktoré nie sú až tak často diskutované.  Užívajte!



1. Pofidérne priania
Či už chceme alebo nechceme, na veľkú noc je týchto vecí tak veľa, že nám to až kyprí ušami. Ako aj na Vianoce. Rôzne postavičky z rozprávok držiace vajíčka sa väčšinou stanú výtvormi amatérskych užívateľov photoshopu, no nestratia sa ani tie, ktoré vytvorili profesionáli. Tento obrázok s Dardom Vadrom mi (ako fanúšičke star wars) príde veľmi podarený! 


2. Aké sú vaše symboly Veľkej noci? Každý to má totižto inak. Kríž, maľované vajíčka, oblievačka, šibačka, Ježiš na kríži, zlatý dážď a podobne. Ale čo tak kvety? Ja ich zbožňujem a práve oni sú to, pri čom si spomeniem na Veľkú noc. Nedávno sme mali doma halúzky ešte nerozkvitnutej magnólie, bola to nádhera, no ešte krajší pohľad bol, keď vykvitla! 
Bývam v paneláku a vždy, keď sa pozriem z okna, vidím ďalší panelák. Áno, je tu veľa stromov, ale aj áut. Môj pohľad zmierňuje jedine obrovský zlatý dážď, ktorý je slnkom celého sídliska a nádherne sa tu vyníma, no vždy len na Veľkú noc. Vidíte? Zasa sme sa dostali ku kvetom!  




3. Všade samí zajaci 
Malí zajačikovia sú absolútna klasika. Na vajíčkach, čokoládových, či už na škrupine, v reklamách a aj na tanieroch. Kto je vegetarián, tak si môže zajačika pripraviť takto pekne a zdravo z lievancov.  Verím, že sa vám podarí a budete mať chutné raňajky. 




Ako ste Veľkú noc prežívali vy? A čo je váš symbol tohto sviatku? 


Fotky: we heart it

3 komentáre: