sobota 4. augusta 2018

14 typov ľudí vo fitku/ z pohľadu recepčnej

Moja letná brigáda ku mne prišla celkom nečakane, len vďaka tomu, že som chcela ujsť z hodiny chémie. Na niečo je to predsa len dobré.

1. Zvádzač/vtipkár
"Ach, pri tebe sa mi vždy nejako tá peňaženka otvára. Koľko za to bon-aquu? 1,20? Okej...jeejha tie centy... to skočíme prepiť!"

-má niečo po 40, do fitka chodí bez srandy na 14 min.

Lasik, nie, neskočíme.

2. Nepozdraví, vo všetkom sa vyzná, je tu ako doma
Ale kartičku pípa na zvončeku pre recepčnú.

3. Chce poradiť
"Aha, aha, a ktorý krémik bude pre mňa do solárka najlepší?"
Nežijeme už v dobe komunizmu, kde predavačka vedela o každom výrobku celú A4. A fakt, ale naozaj nemám špecifikáciu a ani dostatočne vysoký plat na to, aby som vedela odporučiť krém presne na každý druh pleti.V solárku som v živote nebola a nie, nemám firmou zaplatené vyskúšanie všetkých značiek, ktoré ponúkame. Som rada, keď správne naťukám kód do programu.
S tým súvisí aj druhá vec - "Minule som bola na 8 minútiek. Na koľko mám ísť teraz?" A aj po vysvetlení, že každá pleť je iná a záleží na tom, ako rýchlo sa jej pokožka spáli, nedá pokoj.
Tie ženy.



4. Výmyselník
"A viete, vy ste taká  milá a, veď sme kamaráti... Nedalo by sa privrieť očko nad jedným ionťákom?"
Nie, nedalo. Zľavu nemám ani ja, nebodaj ešte zadarmo. 

5. Ma nepoznáš, či jako? 
"Zoberiem si vodičku, dobre?"
Neviem tvoje meno, číslo kľúčika a na to, že si tu vôbec niekdy bol si tiež nespomínam. A najlepšie je, keď sa stratí obraz skôr ako zvuk! Keď sa ho spýtam pri odovzdávaní kľúčika, či on mal tú vodu, len odpovie: "A ty si ma nepamätáš?"
Na a jasné.

6. Čakač
Postaví sa predo mňa a čaká. Naozaj neviem na čo. Ja som ho pozdravila. Čučí na mňa ako na pitahayu. Po chvíli odpovie: "Chcem kľúčik." "Máte u nás kartičku alebo ste u nás prvýkrát?" "Kartičku nemám. (teraz nasleduje zduto povedané meno klienta)" A odchádza do šatní aj s kľúčikom. Len tak. Tieto typy sú strašné. Majú si doniesť len jednu vec a aj na tú sa vykašlú.

7. Veď ona je tu na to
Typ, ktorý schválne necháva naložené na stroji kľudne aj 70 kíl a uterák pohodený na zemi. Ako prepáčte, ale nie som vaša osobná upratovačka.

8. Som tu!
A.k.a. ešte ani poriadne nedošiel k pultu a už zvoní zvončekom na recepčnú.
a) nie som pes
b) zabilo by ťa počkať dve minútky dokým dopustím tú vírivku?
A aj tak chatuje na mobile a to, že mu podávam kľúčik si ani nevšimne.

9. Zatvárate až o dve minúty!
Pozatvárala som okná, spravila uzávierku, vypla odsávanie, svetlá, hudbu, prezliekla som si tričko s logom fitka a sedím v polotme na stoličke, na ktorej nemám sedieť. Je 21:55 a ona mi oznamuje, že si ide dať ešte jednu sériu. Pripomeniem jej, že zatvárame o 22:00 a ona na to, ešte dosť času. Keď už konečne ide do šatní, po chvíľke začujem sprchu. Po piatich minútach ešte fén. Skvelé, veď ja mám dosť času. "Spolu" zatvárame fitko. Je 22:15.

10. Solárkači
Neviem, prečo sa to stáva iba mne, ale skoro stále za mojej služby chodia do solárka iba typy s extrémne hnedou pokožkou (z častého chodenia do solárka). Potom vyjdú z grilu po 15 minútach, tečie z nich, červení ako raky a skoro ani nevyhabkajú dovidenia. Podotýkam, že do solária chodia v týchto horúčavách, väčšinou okolo tej 12:00 alebo 16:00.
Very usefull.

11. Neviazači
"Nemám čas, vašu kartičku už tu niekde mám... teda doma... nie, nechcem ju obnoviť.."
Tým, že si kúpite solárkovú kartičku, kde si dobíjate minúty sa fitku neuviažete na 15 rokov. Je to oveľa výhodnejšie, praktickejšie a ak sa chodíte opaľovať častejšie, zľava sa vyšplhá na pár desiatok eur. Tak prečo sa radšej tvárite, že len týmto mestom prechádzate, keď vás tu vidím každý týždeň?

Samozrejme, nie sú všetci takýto. Stretávam aj veľmi milé typy.

12. Slniečkar
Typ človeka, ktorý ochotne počká, kým dovybavím predošlého, poďakuje a usmeje sa. Títo ľudia prinášajú pozitívnu energiu aj vtedy, ak sa pokazila sauna a máte wellness.

13. Milá od začiatku
"Dobrý deň, prosím vás, som tu prvýkrát a chcela by som chodiť do fitka."
Veľmi rada pomôžem, veď, od toho som tu, kľudne sa pýtajte, rada vám pomôžem.

14. "Prosím vás, mohli by ste mi spraviť kávičku?" 
Milujem robenie kávy!

Nie len vo fitness centre, pri akejkoľvek práci s ľuďmi platí jedno zlaté pravidlo - buď milý. Ľudia to ocenia. :)

zdroj

Chodíte do fitka? Ak áno, našli ste sa v jednom z typov? Pevne verím, že len v niektorom z posledných troch :)

btw. Dominiky a Dominikovia, všetko naj! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára