utorok 24. júla 2018

S Weledou pre krajšie ja z vonku, i z vnútra

Ako trávite letné prázdniny vy? Brigádujete/pracujete alebo užívate voľna plnými dúškami? Hoďte mi do komentára nejaké tipy, čo určite nezmeškať/vidieť/skúsiť! Môže to byť kludne aj nejaký produkt z Weledy :) 

Rozmarínové vlasové tonikum

Osvěžující vlasové tonikum s rozmarýnovým olejem je určeno k denní péči o pokožku hlavy. Zlepšuje její prokrvení, udržuje vlasy hebké a navrací jim vitalitu a vzdušnost. Při pravidelném používání normalizuje obsah tuku v pokožce a odstraňuje pocit svědění.

Bohužiaľ, nemôžem povedať, že by som zaznamenala na mojich vlasoch nejakú výraznú zmenu. Objem mojich vlasov sa nezmenil, lupiny nemám, hebké sú rovnako a úprimne neviem, čo si mám pod pojmom vzdušnosť  predstavovať. Tonikum som používala štyri mesiace, z toho jeden mesiac každý deň a zvyšné tri nepravidelne. Kvalita vlasov bola určite lepšia pri nepravidelnom používaní, lebo po tom každodennom som začala mať pocit akýchsi ťažkých vlasov, viac sa mastili a nebola som schopná skrotiť ich do zmysluplného účesu.
Naopak, ak sa vaše vlasy doslova nedajú skrotiť, moja mama to volá na divú báru, tonikum je perfektné. Uhladí vám ich, aby všade zbesilo nelietali a dodá lesk. Avšak, tento efekt dosiahnem len pri používaní jedenkrát za týždeň.






Ihličnanový uvoľňujúci kúpeľ

Tuto koupelovou přísadu si zamiluje každý, kdo rád chodí lesem. Vůně čistých éterických olejů z ušlechtilých jedlí a smrků vám pomůže utřídit myšlenky a dojít zklidnění.
Její použití je proto vhodné, když hledáte rovnováhu a obnovu svých sil. Výborně působí také při kašli a nachlazení. Jehličnanová přísada do koupele, jako všechny od Weledy, pečují o vaši pleť.


Musím poznamenať, že do vône sa naozaj trafili. Celá vaša kúpeľňa bude prevoňaná jedličkami a smrekmi, úplne perfektné na zimné mesiace! :) Táto vôňa mi navodila uvoľňujúci pocit po tých všetkých každodenných skúškach, práci, či po nejakom tripe. Ak si radi doprajete oddych a prechádzky lesom sú pre vás to pravé, určite skvelá voľba. Výrobok je tekutý, farbou pripomína mlieko - vlastne, od mlieka sa líši jedine vôňou, čo je dosť zvláštne, pretože výrobok je vhodný aj pre vegánov. Jediné mínus je, že keď vyjdete z vane do inej časti bytu, vôňa lesa vás už nenasleduje.


Trnkový sirup

Šťavnatý BIO Trnkový sirup dodává životní sílu a posiluje organismus. Jeho užívání je zvláště doporučeno v obdobích rekonvalescence nebo při zotavování po mimořádných psychických či tělesných výkonech, a také v období růstu pro více energie při zvládání školních povinností.

Vec, ktorá je na tomto sirupe naozaj nežiaduca, je jeho nadmerná hustota. Niekedy bolo umenie dostať ho von z fľašky. Šiklo by sa širšie hrdlo! S hanbou priznávam, že mi nie je známa chuť odtrhnutej trnky, pretože je v mojom okolí úplne nedostupná, no ak chutí tak, ako tento sirup, asi sa z nej stane jeden z mojich najobľúbenejších plodov! Tým, ktorí majú radi sladšie príchute odporúčam pridať si do už  zamiešaného drinku 1ČL medu, pre výraznejšiu chuť. Ak som vás doteraz nepresvedčila o tom, že tento sirup si naozaj zaslúži vašu pozornosť, poďte si prečítať o pár benefitoch, ktoré trnky pri ich pravidelnej konzumácii ponúkajú.

  • účinná ochrana proti zápalovým ochoreniam
  • rýchlejšie zotavenie po zimných virózach
  • perfektný zlepšovač imunity
  • zlepšujú trávenie, vylučovanie žlče
  • zbavia vás plynnatosti
  • zlepšujú funkciu obličiek a liečia zápaly močových ciest
  • znižujú krvný tlak
  • ako prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami
A ak máte strach, že by ste ho nespotrebovali, môžete ho pridať do koláča či smoothie.



4 komentáre:

  1. Nejvíce mě zaujal trnkový sirup, jen škoda té nadměrné hustoty.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Celkem je škoda, že nemůžeš potvrdit zda tonikum na vlasy opravdu funguje. To mě totiž zaujalo, ale potom z tvého popisu se mi už tolik nelíbí.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť