piatok 18. septembra 2015

Diera do svetra- toto nie je kniha pre deti!

Keď sa vaším malým ratolestiam, sestre či bratovi zapáči očarujúca obálka tejto knižky, (ani na psie oči) im ju nekupujte! Nejde totiž o rozprávkovú knižku, ale o poéziu pre dospelých a mladistvých!

Akonáhle moje oči uzreli túto malú knižku prvýkrát v kníhkupectve, hneď ich zaujala svojím dizajnom. Nejde totiž o klasickú hrubú väzbu, ale o výrez na prednej strane obálky. To je tá takzvaná "diera do svetra" a fakt, ona tam je.
Ide teda o 126 stranovú malú knižku, ktorá obsahuje veľmi veľa takých "random" básní, ale za to veľmi realistických!



Ak sa poriadne začítate do tejto knižky zistíte, že autorka si zrejme pri jej písaní prežívala ťažké,ale aj smiešne obdobie. Básne, ktoré idú za sebou, totiž vôbec na seba nenaväzujú, čo im trochu vyčítam, lebo keď čítate najprv o kvitnutí orecha a vzápätí o tom, ako si autorka sťažuje na  "pipky"(v tom horšom zmysle pipiniek) , nie je to práve ten nejlepší spôsob ako udržať čitateľa napätého. 
Absolútne netuším, či som v chápaní básní taká hrozná, no niektoré básne z tejto zbierky som vôbec nepochopila. Nemyslite si, vekom to nie je, ani moja mama niektoré nepochopila! V ich písaní by som preto na jej mieste zvážila zložitosť písania.  Celkovo sa mi teda kniha veľmi nepáčila- a to nie len tým, ako ju autorka napísala, ale unikla mi možno aj hlavná myšlienka, pretože nechápem, čo má táto kniha spoločné so svetrom. len obálku, of course.. Ďalšou vecou je cena. U nás stála cca 8-9€, čo si myslím, že je za túto srandu naozaj veľa. Za mňa nie. 

Have a nice day,
AnkaLoves


11 komentárov:

  1. Obálka vypadá opravdu krásně a poezii miluji. Přemýšlím, že se po knize poohlédnu, snad ji někde najdu za nějakou lepší cenu :)

    http://deathless-ginger-wight.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tou cenou to budeš mať veru ťažké, čo som pozerala tak najlacnejšia je na megaknihy, ale tam je ešte poštovné, čiže ťa aj tak vyjde dosť draho :/

      Odstrániť
  2. Skvěle napsané. Tvé slova na mne zapůsobili tak, že si knihu musím pořídit.:D :)
    http://small-literaryworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podľa tvojho názoru by som si knihu určite nekúpila. V každom prípade ďakujem za recenziu.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I follow you! Now you :)

    xoxo
    http://nastyadeutsch.blogspot.ru/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť